Revida stelt voor Filmavond “Burning out”  6 november 2019 19:30u

Revida, het stressmanagementcentrum van AZ Rivierenland campus Bornem, organiseert naar aanleiding van haar 5-jarig bestaan een filmavond. Deze avond rond burn-out is bedoeld voor alle medewerkers van ziekenhuisnetwerk Helix en zorgverleners die mensen met stress en burn-out begeleiden.
Gedurende 2 jaar heeft de Belgische regisseur Jérôme le Maire de leden van de chirurgische eenheid in 1 van de grootste ziekenhuizen van Parijs gevolgd. Dit ultraperformante operatiekwartier werkt in een strakke flux: 14 zalen op een rij, elk 8 tot 10 interventies per zaal per dag. De organisatie hiervan is ziekteverwekkend geworden. Het medische en paramedische personeel zwicht.  Chronische stress, burn-out en psychosociale risico’s verzieken het ziekenhuis. 
Zich bewust van het probleem heeft het management een audit van de organisatie van het werk aangevraagd om een oplossing te vinden. Onze samenleving heeft een groot probleem: mensen worden ziek tijdens het werken. ‘Burning Out’ brengt een verhaal over dat lijden op het werk in de specifieke situatie van een ziekenhuis. Het operatiekwartier is als een microsamenleving en daardoor een magnifieke metafoor voor onze hedendaagse maatschappij. Dat maakt de verhalen herkenbaar voor velen

Louvanie

AZ Rivierenland Bornem-Willebroek  - Praktijk Edegem

GSM 0474260041

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon